Donbass Arena, Donetsk

24.05.2012 01:08
Donbass Arena, Donetsk

Është hapur: 2009
Kapaciteti zyrtar: 51.504
Pjesëmarrja më e lartë: 52.518 (Shakhtar v Dynamo Kiev, maj 2010)


Lokacioni

Gjendet në parkun qendror në Donetsk, matanë rrugës nga stadiumi i vjetër olimpik i këtij qyteti.

Tramvajet dhe trolejbusët, si edhe autobusët e rregullt, i shërbejnë këtij stadiumi me kohë nisjeje çdo 15 dhe 40 minuta, varësisht nga mënyra e transportit.Atmosfera

Dizajni klasik i jep këtij stadiumi një atmosferë të stilit të amfiteatrit.

Vendkalimi i gjerë që çon te stadiumi gjatë ndeshjeve në fazat finale do të bëhet një masë me ngjyra që të përkujton rrugën e Wembleyt.

Takimet e Euro 2012 që do të zhvillohen në Donbass Arena:

11 qershor: Francë v Angli (18.00)
15 qershor: Ukrainë v Francë (20.45)
19 qershor: Angli v Ukrainë (20.45)
23 qershor: Fituesi i Grupit C ndaj vendit të dytë të Grupit D (20.45)
27 qershor: Gjysmëfinalja I (20:45)
Komente Portali Telegrafi ka kënaqësinë t'u ofrojë forum të lirë për komente dhe diskutim. Ju lutem respektoni rregullat e portalit.
Shih të gjitha rregullat për komentim
Analizë
Formacioni më i mirë i Euro 2012

Formacioni më i mirë i Euro 2012

02.07.2012 10:24
0Komente
Finalja e madhe e Euro 2012

Finalja e madhe e Euro 2012

01.07.2012 18:04
0Komente
Juve, Barca e Real dominojnë finalen

Juve, Barca e Real dominojnë finalen

30.06.2012 23:47
0Komente
Stadiumet
Miejski, Poznan Miejski, Poznan
Miejski, Wrocław Miejski, Wrocław
Narodowy, Varshavë Narodowy, Varshavë
PGE Arena, Gdansk PGE Arena, Gdansk
Arena Lviv Arena Lviv
Donbass Arena, Donetsk Donbass Arena, Donetsk
Olimpiyskyi, Kiev Olimpiyskyi, Kiev
Metalist, Kharkiv Metalist, Kharkiv